Standardi zanimanja i kvalifikacija u hrvatskom okviru
Standardi zanimanja i kvalifikacija u hrvatskom okviru

Zakonom o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, koji je pred usvajanjem, Republika Hrvatska će uskladiti standarde i kvalifikacijske razine sa Europskim kvalifikacijskim okvirom.
 
Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom biti će definirani standardi zanimanja i kvalifikacija, te vanjsko i unutarnje vrjednovanje u odnosu na postavljene standarde znanja, vještina i kompetencja za određene kvalifikacijske razine.

Cilj seminara je upoznati sudionike sa postupcima definiranja standarda zanimanja i kvalifikacijana razini 4.1 i 4.2 HKO, te načinima, elementami i instrunentima za vanjsko vrednovanje (završno vrednovanje na kraju procesa obrazovanja za odeđeno zanimanje i kvalifikaciju, u odnosu na postavljene standarde znanja, vještina i kompetencja) i  unutarnje vrednovanje (tijekom i na kraju procesa učenja nove nastavne jedinice ili vježbe, cjeline i nastavnog predmeta), u odnosu na postavljene standarde znanja, vještina i kompetencja.
    
Seminar je namjenjen svim osobama  koje rukovode, organiziraju i izvode programe za stjecanje  zanimanja i kvalifikacije u srednjim strukovnim školama, pučkim otvorenim učilištima i ostalim ustanovama za obrazovanje odraslih, službama za izobrazbu u poduzećima i savjetnicima u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Seminar će se održati 09. studenog 2012.godine U DVORANI ANDRAGOŠKOG UČILIŠTA ZVONIMIR U ZAGREBU, Amruševa 10/V s početkom u 9.00 sati.

Detaljnije na slijedećem linku:

STANDARDI ZANIMANJA I KVALIFIKACIJA U HRVATSKOM KVALIFIKACIJSKOM OKVIRU

Najava skupova

PLAN SEMINARA za školsku godinu 15/16. (Planiranje i programiranje rada ustanove)
Javne isprave u obrazovanju odraslih (SEMINAR: Ulica Cvjetka Rubetića 16, Zagreb, 10. 06)
USKORO NOVE NAJAVE SEMINARA. (SEMINARI: Ulica Cvjetka Rubetića 16, Zagreb)